Volgende fase The Joan: afbouw 24.000m2 bedrijfsruimte

Kwakman is gestart aan de afbouwfase van The Joan. The Joan wordt een bedrijfsverzamelgebouw op het Amstel Business Park, een gebied dat men tegenwoordig ook wel Werkstad Overamstel noemt, gelegen langs de A10.

Het acht verdiepingen hoge gebouw omvat 24.000 m2 flexibel indeelbare creatieve bedrijfs- en kantoorruimte. In de plint komt een openbaar toegankelijke horecagelegenheid. In opdracht van Visser & Smit Bouw plaatst Kwakman wanden t.b.v. de toiletgroepen, de schachtwanden en de wanden van alle opslagruimten. Daarnaast plaatsen we bijbehorende kozijnen en voeren we stucwerk, schilderwerk en tegelwerk uit in alle kernen van het gebouw.

Ons werk bestaat uit 2 fases, de niet-essentiële fase en de essentiële fase. In week 41 hebben we de niet-essentiële fase afgerond. Deze fase betrof de natte, ofwel ruwbouwfase. Vorige week zijn (door derden) de anhydrietvloeren gelegd en is een begin gemaakt aan het dichten van de gevels en het aanbrengen van glas. Daarmee verkrijgt het gebouw de status water- en winddicht. Gelijk met de ruwbouw, in de niet-essentiële fase, bracht Kwakman voorzetwanden aan in de kernen op elke verdieping. Omdat dat in de ‘open’ fase gebeurde, pasten we wr-gipsplaten toe. Dat is een geïmpregneerde gipskartonplaat voor vertraagde wateropname en ter voorkoming van schimmelvorming.

Voor Kwakman loopt het werk tot maart. De oplevering van het totaalproject zal eind april 2022 zijn.

Impressies: A2Studio en Proloog