Ons verhaal
Met aannemers én afnemers de bouw slimmer, sneller en beter maken.

Bouwen kan slimmer en sneller! Dat vergt betere engineering, betere processen en betere samenwerking. Dat lukt alleen met de beste partners, met de beste mensen.

Kwakman Groep is een collectief van bedrijven, met ieder een eigen expertise in droge afbouw, natte afbouw en interieur. Stuk voor stuk specialisten, werkend vanuit hun eigen focus, structuur en ritme. Maar met gezamenlijke doelen en een gedeelde visie; samen met onze opdrachtgevers werken aan vooruitgang in de (binnen)bouw.

Kwakman is engineer én maker van de meest efficiënte, meest duurzame, meest hoogwaardige totaaloplossingen in binnenbouw. Hiermee ontzorgen we bouwteampartners, ontwikkelende bouwers en vastgoedeigenaren. We zijn er dus voor de aannemers én afnemers die, net als ons, de bouw slimmer, sneller en beter willen maken. De aanvoerders dus!

Kwakman innoveert en optimaliseert in alle fases van het bouwproces. Die van ons, maar ook die van toeleveranciers, onderaannemers en klanten. We vergroten in hoog tempo ons onderscheidend vermogen door vergaande engineering, automatisering, digitalisering, standaardisatie en prefabricage. Oftewel: verbeteren, verbeteren en nog eens verbeteren. Daarmee perfectioneren we niet alleen het proces, maar ook de output daarvan. De kwaliteit. Het eindresultaat. In de projecten van vandaag én die van morgen.

Kwakman. Beter in binnenbouw.

It’s all about people, process and product.
Dit zijn onze core competencies.

#1. Ons (kennis)niveau
We are in good company.

Our weapon of choice: de allerbeste mensen. We beschikken inmiddels over een uiterst getalenteerd team van bovengemiddeld ambitieuze, permanent nieuwsgierige slimmeriken. Vinders van oplossingen én kansen. Geen doemdenkers, maar doendenkers! Deze pro-actieve teamplayers worden niet gestuurd maar voorzien van de juiste tools om zelf oplossingen te verkennen. Zo wordt ‘het vak’ ze niet geleerd maar laten wij hen ‘het vak’ verbeteren. Juist zo maken zij onze organisatie voortdurend slimmer en ze stuwen Kwakman naar grote hoogte.

#2. Onze (engineering)software
Progress through process.

Kwakman ontwikkelt in eigen beheer digitale oplossingen, zoals award-winning BIM-plugins voor onze engineers én gepatenteerde management-software voor ondersteunende processen. Door deze in-house geprogrammeerde tools met elkaar en met bestaande softwarematige hulpmiddelen te koppelen, kunnen we onze processen verder optimaliseren, onze innovaties laten accelereren en flinke stappen maken op het gebied van data-analyse en business intelligence. Kwakman profiteert als geen ander van de kansen die technologie de afbouwwereld aanreikt. 

#3. Onze prefab oplossingen
Werk vooruit, bouw gecontroleerd.

Kwakman is extreem ver in de implementatie van geprefabriceerde maatwerk-elementen in binnenbouw én de logistieke aanvoer hiervan. Veelal ontwikkeld in samenwerking met bouwteampartners, in 3D uitgewerkt door onze BIM-engineers, in eigen werkplaatsen geproduceerd en eventueel voorzien van installatietechnische elementen. Voordelen: uiterst efficiënte montage, nauwelijks afval en stof, véél minder transportbewegingen. De diepdoordachte prefab oplossingen van Kwakman brengen rust en controle op en rond de bouwplaats. Het beste voorbeeld: Maatwand.

#4. Integraliteit van specialismen
Meer dan de som der delen.

Het kennis- en dienstenpakket van Kwakman is compleet in zowel droge als natte afbouw. In combinatie met interieurbouw, turn key projectinrichting en uitmuntende engineering bieden we opdrachtgevers een integrale oplossing in binnenbouw. Kwakman neemt de verantwoordelijkheid over het gehele binnenbouw-traject. Dat betekent kortere lijnen, efficiëntere communicatie, betere samenwerking, hogere kwaliteit.

#5. Ons netwerk van partners
Slimmer bouwen is samen bouwen.

De juiste partners kiezen is key. Dat kan alleen als je weet welke opties er in de markt zijn. Kwakman beschikt over een dusdanig breed en diep netwerk van toeleveranciers en monteurs, dat het ons in staat stelt om telkens de juiste partijen bij de juiste projecten te betrekken. Dat maakt Kwakman de beste verbinder. Zo leveren we een optimaal resultaat in de uitvoering (korte termijn) maar ook continue groei op het gebied van innovatie (langere termijn).

#6. Ons aanpassingsvermogen
Wendbaar blijven én voortouw nemen.

Succesvolle organisaties zijn vaker speedboat dan mammoettanker. Ook Kwakman stuurt op zo compact mogelijk en vooral flexibel blijven. Gestaag groeien maar tegelijkertijd beweeglijk in de markt zijn. Het voortouw nemen, wendbaar en tegelijk beeldbepalend zijn aan de top... Dat kan! Door de gebundelde specialismen elk voor zich steeds beter te maken. Excellent in de samenwerking met elkaar, als een soepel collectief.

foto

In winkelcentrum 'Mall of the Netherlands’ lopen zwarte koven als een dynamisch lint door 13.000 m2 (!) akoestisch plafond. De complete engineering én realisatie werd verzorgd door Kwakman. 

De constructies (bestaande uit o.a. staal, metalstud, hout, gips en installatietechnische componenten) werden veelal als prefabricaten door Kwakman op de bouwplaats in Leidsenhage geleverd en geïmplementeerd.

Diverse onderdelen werden geprefabriceerd in onze productiehallen in Harlingen en Volendam. Zo werden de houten koven in delen gefreesd door gerobotiseerde machines van Gerko Afbouw BV. Het zwart spuiten gebeurde in de spuiterij van Kwakman Finishing BV in Beverwijk. De BIM-engineering van elke vierkante meter gebeurde op ons hoofdkwartier in Volendam.

De belangrijkste voordelen: drastische verkorting van doorlooptijd, lagere faalkosten, veel minder afval en stof, veel minder transportbewegingen op en rond de bouwplaats.

Kwakman in optima forma. 

Wat mag je van ons verwachten?
Dit zijn onze core values.

We zijn intelligent.

Slimme mensen, slimme organisaties. Dat gaat niet persé over IQ, des te meer over kennis.

We zijn innovatief.

Kansen die ons worden geboden door innovatie en technologie, inspireren ons.

We zijn pro-actief.

We creëren duidelijkheid door snel te schakelen, met onze mond en onze handen.

We willen winnen.

Dat is een mentaliteit. Krijgen we een kans, dan willen we scoren!

We zijn ambitieus.

Dat is wat anders dan willen winnen. Ambitie is de wil om een visie te verwezenlijken. 

Familie(s)bedrijf Kwakman:
al ruim 30 jaar in beweging.

In 1988 als eenmanszaak opgericht, rond de eeuwwisseling al uitgegroeid tot een BV met een twintigtal vakmensen en meerdere partners; oprichter Theo Kwakman, Jaap Buijs sr. en Simon Schilder sr. In die tijd stond "Montagebedrijf Kwakman" vooral te boek als specialist in metalstud met roots in renovatie- en mutatiewerk.

In de jaren die volgden, maakte Kwakman naam met de afbouw van grotere utilitaire projecten zoals ziekenhuizen en hotels. Door aanhoudende groei verhuisde het bedrijf voor de 2e keer en ook de 2e generatie deed z’n intrede in het familie(s)bedrijf. 

Richting 2020 ontwikkelt Kwakman zich wederom ontzettend snel, in alle dimensies. De omzet groeit hard, het aanbod van diensten/producten verbreedt en kansen die technologie en innovatie bieden, worden omarmd. 

Anno nu werken dagelijks enkele honderden vakmensen namens en voor Kwakman aan de meest complexe en prestigieuze binnenbouwprojecten, aangestuurd vanuit 4 vestigingen verspreid over het land. Anno nu is Kwakman kerngezond, gefocust als nooit tevoren en de onbetwiste eerste keuze als specialistische aannemer in binnenbouw.

Kwakman is dus altijd in beweging geweest en de acceleratie zal ook in ‘the roaring twenties’ doorzetten. Centraal staat nog steeds de absolute wil om excellent te presteren. Het lef en de pioniersmentaliteit van vroeger worden nu gecombineerd met innovatief vermogen. 

En grondlegger Theo Kwakman? Die is, als afbouwer in hart en nieren, nog altijd ‘aan boord’. Op onze binnenstedelijke renovatie- en transformatiewerken kunt u hem bijna iedere dag tegenkomen.

Zo worden we samen steeds beter.
Strategie voor succes.

Kwakman ambieert kwalitatieve groei. Het succesvol verwezenlijken van zo’n visie vraagt om focus en discipline. Vanuit een duidelijk gedefinieerde strategie investeren we daarom voortdurend in de zaken die ons bestaansrecht geven, waarmee we ons onderscheiden en waarmee we de meeste waarde toevoegen. Aan de projecten, aan onze klanten en aan de markt. Zo borgen we de continuïteit en stimuleren we innovatief initiatief!

  • We investeren continu in het automatiseren en standaardiseren van ons arbeidsproces (kantoor en bouwplaats).
  • We investeren continu in prefabricage en de integratie van prefab-elementen in onze wanden, vloeren en plafonds.
  • We maken ons bedrijf magnetisch voor talentvolle en ambitieuze mensen.
  • We kennen onze opdrachtgevers en hun behoeftes, door structureel contact in alle lagen van de organisatie.
  • We dragen onze visie en strategie helder en inspirerend uit.

Meer weten over Kwakman?

Laten we het er over hebben. We doen niets liever!

Contactgegevens
Tom Jonk
Tom Jonk Commercieel manager 06-30367092
Jaap Buijs
Jaap Buijs Directeur Kwakman Groep 0299-374268