Beta Campus Leiden

Kwakman actief op het hoogste kennisniveau 
Met maar liefst 45.000 m2 aan collegezalen, laboratoria en kantoren was de renovatie van de Bèta Campus Leiden de grootste verbouwing in de geschiedenis van de oudste universiteit van Nederland. De faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen werden door Heijmans aan een grondige transformatie onderworpen.

3 sterren BREEAM score
Het uit losse gebouwen bestaande complex voldeed geenszins meer aan de moderne normen voor milieu en duurzaamheid en dat kon een vooraanstaand instituut van wetenschap zich anno 2014 niet meer permitteren. Maar hoe bouw je een nieuwe huisvesting voor een bestaande campus waar het leven in principe gewoon door moet gaan? Een monsteroperatie qua planning, organisatie én duurzaamheid voor Heijmans. En daarom des te meer een eer voor Kwakman om deel te mogen nemen aan dit bij uitstek voor LEAN geschikte project, dat tevens een hoge BREEAM score (3 sterren) heeft weten te behalen.

Een uitermate geschikt project voor Kwakman, waarin we van Heijmans de ruimte kregen om onze expertises in te brengen. Vroege betrokkenheid in voorbereiding, engineering middels BIM, ontwerp en plaatsing van metalstud wanden en akoestische panelen én een aantal bijzondere oplossingen zoals het op de wand verwerken van 5 mm dikke staalplaten.

Locatie:
Leiden Oplevering:
2015

Toegepaste diensten/producten/concepten:

Beta Campus Leiden Bekijk foto's (5)