BOLD

In opdracht van VORM, een allround projectontwikkelaar, bouwer en belegger, bouwen wij vanaf juli 2019 aan een duurzame wereldprimeur: BOLD. In de beide woontorens zijn we verantwoordelijk voor het plaatsen van metalstud wanden en plafonds en de montage van systeemplafonds. 1 woontoren biedt ruimte aan 151 koopwoningen, in het tweede wooncomplex komen 203 studentenappartementen. 

Maatwand in studentenwooncomplex
Bouwen in Amsterdam is inherent aan logistieke uitdagingen. Vanwege extreem ruimtegebrek op en rondom de bouwplaats leveren wij onze materialen daarom just in time aan. Het Kwakman Maatwand concept – een ontwikkeling voor wanden op maat die hoge prestaties levert qua bouwsnelheid en afvalreductie – passen we toe in het studentenwooncomplex. 
 
Duurzaam 2.0
VORM ontwikkelde voor het project BOLD een duurzame woontoren met innovatieve oplossingen en hoogwaardige materialen.Om zelfs de transparante geveldelen van de woontoren stroom op te laten wekken, ging VORM voor dit extreem duurzame project in zee met PHYSEE. Deze scale-up ontwerpt en produceert SmartSkin, een in glas geïntegreerde technologie, dat lokaal en in de gevel groene stroom opwekt zonder in te leveren op het architectonische ontwerp. De SmartSkin is opgebouwd uit PowerWindows waarmee het pand met 1800 vierkante meter wordt voorzien. De SmartSkin zal voldoende energie opwekken voor alle bewoners in de woontoren. Naast de gevel van ‘zonnepanelen', wordt de woontoren voorzien van een zeer energiezuinig klimaatsysteem. Het EPC (energieprestatiecoëfficiënt) ligt dan ook op -0,12, wat betekent dat BOLD meer energie oplevert dan het zal verbruiken. 

Meer weten over het Maatwand concept? Lees hier verwante artikelen:

Video: Alles wat u nog niet wist over maatwand
Hotel Overamstel

Maatwand bouwsysteem
Interview in NHD: Kwakman, afbouw als Ikea-pakket
Werkvoorbereiding 2.0

Impressie: VORM 
 

Locatie:
Amsterdam Oplevering:
2020 Opdrachtgever:
VORM

Toegepaste diensten/producten/concepten:

BOLD Bekijk foto's (1)