Felix Meritis

Felix Meritis, het imposante pand aan Keizersgracht 324 in Amsterdam, was toe aan grondig herstel. De traptreden waren uitgesleten, hier en daar bladderde de verf van de muren. Dat geeft het gebouw natuurlijk charme, maar gaf ook aan dat het tijd was voor een grootse aanpak. Sinds januari 2017 is de locatie gesloten voor een grootse renovatie waar Kwakman een aanzienlijke bijdrage aan heeft geleverd.  

Wat neemt Kwakman onder handen?
Kwakman is, in opdracht van Jurriëns BV, verantwoordelijk voor het leveren en aanbrengen van HWC beplating in de technische ruimten en daarnaast zorgden wij voor het leveren en aanbrengen van metalstud binnenwanden en metalstud plafonds in de toiletgroepen, Teekenzaal, Kremlinfoyer en het zogeheten Woonhuis. 

Het genootschap dat Felix genoemd wordt
Het Felix Meritis gebouw ontstond in 1787-1792. Het werd gebouwd in opdracht van het genootschap Felix Meritis, “Gelukkig door Verdiensten”. Het genootschap, dat in de wandeling Felix genoemd wordt, werd opgericht in 1777, ter bevordering van de kunsten en wetenschappen. Felix bestond uit vijf departementen, zodat het als het ware vijf genootschappen in zich verenigde: één voor economische vraagstukken, één gericht op popularisering van de natuurwetenschappen en drie die zich bezighielden met de beschavende werking van letterkunde, muziek en tekenkunst. Het genootschap heeft tot 1889 bestaan.

Locatie:
Amsterdam Oplevering:
2019 Opdrachtgever:
Jurriƫns BV

Toegepaste diensten/producten/concepten: