HAGA Ziekenhuis

Het HAGA ziekenhuis in Den Haag is onderworpen aan een verfrissende vernieuwing; een compleet nieuw kinderziekenhuis alsmede OK-complex en een algehele renovatie van het bestaande ziekenhuis. Kwakman beschikt over een indrukwekkende trackrecord als het gaat om ziekenhuizen en zorgcentra en weet als geen ander dat de grootste uitdaging bij dit soort projecten de planning en logistiek betreft. Het kurkdroge feit dat we slechts 10 maanden en geen dag meer de tijd hebben gehad om de klus te klaren, geeft aan voor welke technische uitdagingen we hebben gestaan. 

Wanneer we over binnenafbouw voor ziekenhuizen spreken, hebben we het echt over het hoogst haalbare. De eisen m.b.t. kwaliteit en afwerking liggen nergens zo hoog. Denk bijvoorbeeld aan high-tec inbouwcomponenten voor operatiekamers die naadloos in de wanden verwerkt dienen te worden. Wanneer dit maanden van tevoren op de tekentafel moet worden voorbereid, terwijl je nog niet goed weet welke componenten er exact gebruikt gaan worden, vereist dat een bepaald niveau van technisch vooruitdenken. Het prefab model dat we hier voor hebben bedacht is een groot succes gebleken.

Stralingswerende loodkamers in ziekenhuizen behoeven bijzondere constructieve oplossingen. Dergelijke wanden functioneren namelijk alleen goed als zij ontkoppeld worden van de bouwkundige constructies. Ook weer een stukje innovatieve techniek waarbij je in de voorbereiding goede afwegingen moet maken tussen wat je wil, kan en mag. Al met al komt het hier op neer: in een ziekenhuis kan niets aan het toeval worden overgelaten. Alles moet van tevoren tot in de puntjes worden uitgewerkt. En op zaken die we niet van tevoren kunt bedenken, blijven we tijdens het voortraject blijvend anticiperen voordat we daadwerkelijk aan de slag gaan. Het gaat tenslotte om de gezondheid van vele mensen.

Gezond werken
Nu we het toch over gezondheid hebben; we houden de vakman van Kwakman zelf ook graag vitaal. Dus naast alle benodigde ARBO richtlijnen hebben we goed nagedacht over optimale logistiek en transport. Samen met Knauf zijn we tot een oplossing gekomen waarbij we er bijna zeker van zijn dat we de laagst mogelijke lichamelijke belasting hebben weten te realiseren voor onze monteurs en transporteurs. Met vakmensen moet je voorzichtig omgaan, ze houden ons bedrijf gezond!

Locatie:
Den Haag Oplevering:
2014 Opdrachtgever:
VolkerWesselsHaga

Toegepaste diensten/producten/concepten:

HAGA Ziekenhuis Bekijk foto's (8)