Hart van Zuid / RTM Stage

RTM Stage is de nieuwe concert- en theaterzaal van Rotterdam Ahoy. Een grote ‘schoenendoos’ van wel 75 meter lang, 50 meter breed en 27 meter hoog.

Kwakman heeft het geraamte gerealiseerd waarop de akoestische wandpanelen zijn geplaatst. Deze basis bestaat uit metalstud, daarop is isolatiemateriaal en houten regelwerk aangebracht. Vervolgens zijn er Troldtekt ultrafine platen (kleur zwart) geplaatst. De onderste vier meter van de wanden bestaat uit geperforeerde stalen beplating met akoestische functies. Bij elkaar opgeteld is het wand- en plafondoppervlakte zo’n 10.000 m2.

Prefab GRG-elementen
Gedurende de uitvoering groeide onze opdracht, we ontvingen twee aanvullenden projectonderdelen. Eén daarvan was het aanbrengen van de plafonds in de zogeheten ‘backbone’ (de ruimte achter de tribune achterin de zaal). Ook was er de wens van de opdrachtgever om het aangezicht van de voorgevel in de entree door te laten lopen. De overhangende ‘poort’ kon vanwege het gewicht niet uit beton worden vervaardigd. We zochten samen naar een oplossing en ontwierpen en realiseerden prefab GRG-elementen (Glass Reinforcred Gypsum).

Locatie:
Rotterdam Oplevering:
2020 Opdrachtgever:
Ballast Nedam en Heijmans

Toegepaste diensten/producten/concepten:

Hart van Zuid / RTM Stage Bekijk foto's (11)