HQ Karl Lagerfeld

De Zonnewijser, een historisch pand in Amsterdam, wordt in het voorjaar van 2019 het nieuwe hoofdkantoor van modehuis Karl Lagerfeld waar meer dan 150 medewerkers hun nieuwe werkplek krijgen. Om een fijn werkklimaat te creëren onderging het gebouw, dat een oppervlakte telt van meer dan 3.500m², een hevige renovatie. Hierbij transformeerde het pand in een dynamisch en duurzaam kantoor waarbij de unieke architectuur en karakteristieke details werden behouden. 

Wanden en plafonds
Kwakman plaatste in opdracht van Bouwbedrijf Paardenkooper metalstud wanden die de indeling van het kantoor vorm geven. Ook monteerden wij overal metalstud plafonds (behoudens een paar kleine stukjes monumentale plafonds op de begane grond). De ronde bogen in het modern klassieke kantoor zijn door ons vervaardigd met buigzaam gips. 

De Zonnewijser, een oudgediende in de binnenstad van Amsterdam
Het nieuwe hoofdkantoor van Karl Lagerfeld is een stokoud exemplaar aan de Herengracht, gebouwd in 1615. Een gebouw met een verhaal. In de vroege jaren werd het door meerdere eigenaren gebruikt als woonhuis en diende vrij recent - van 2002 tot 2008 - als leslocatie van de Universiteit van Amsterdam. Vanaf 2013 tot 2018 deed het gebouw dienst als kantoorruimte voor bedrijven Rockstart en Nomads. In de lente van 2019 betrekt het kantoorpersoneel van modehuis Karl Lagerfeld de lichte ruimten in dit historische pand. 

Locatie:
Amsterdam Oplevering:
2019 Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Paardenkooper

Toegepaste diensten/producten/concepten: