Westfield Mall of the Netherlands

In Mall of the Netherlands - de nieuwe versie van winkelcentrum Leidsenhage - brengt Kwakman maar liefst 13.000 m2 akoestische plafonds aan waarvan een aanzienlijk deel een brandwerende variant is. Wij nemen daarnaast de luxe toiletgroepen en andere openbare ruimtes voor onze rekening. Onze opdrachtgever is niet de minste: Unibail-Rodamco-Westfield. Deze eigenaar, ontwikkelaar en manager van o.a. winkelvastgoed opereert in 13 verschillende landen, verspreid over 2 continenten en heeft 93 winkelcentra in bezit.

Onorthodoxe manier van werken
Voor Kwakman is hier een grote rol weggelegd. Groter dan wat we gewend zijn. Er is bij dit werk namelijk geen sprake van hoofd- en onderaannemerstructuur, maar van neven-aannemers die zij aan zij werken. Dit vraagt, behalve een handtekening onder een coördinatiecontract, tevens om extensieve communicatie en afstemming onderling. Mede hierom zit dit werk Kwakman als gegoten. Elke divisie van ons bedrijf komt hier uitstekend tot zijn recht; van stuc- en tegelwerk tot schilderwerk, en van interieurbouw tot akoestiek.

Locatie:
Leidschendam Oplevering:
2020 Opdrachtgever:
Unibail-Rodamco-Westfield

Toegepaste diensten/producten/concepten:

Video: Westfield Mall of the Netherlands in 30 seconden.

Foto met bijschrijft

In Westfield Mall of the Netherlands lopen zwarte koven als een dynamisch lint door 13.000 m2 (!) akoestisch plafond. De complete engineering én realisatie werd verzorgd door Kwakman.

De constructies (bestaande uit o.a. staal, metalstud, hout, gips en installatietechnische componenten) werden veelal als prefabricaten door Kwakman op de bouwplaats in Leidsenhage geleverd en geïmplementeerd.

Diverse onderdelen werden geprefabriceerd en zwart gespoten in eigen productiehallen. Zo werden de houten koven in delen gefreesd door gerobotiseerde machines. De BIM-engineering van elke vierkante meter gebeurde op ons hoofdkwartier in Volendam.

De belangrijkste voordelen: drastische verkorting van doorlooptijd, lagere faalkosten, veel minder afval en stof, veel minder transportbewegingen op en rond de bouwplaats.

Kwakman in optima forma.

Meer weten over project Westfield Mall of the Netherlands?

Neem dan eens vrijblijvend contact op met deze mannen van Kwakman.

Alle bedrijven
Over Kwakman Groep
Jaap Buijs
Jaap Buijs Directeur 06-51396093‬
Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092