Nieuwezijds Voorburgwal Amsterdam

Ooit waren hier de voormalige drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gevestigd en later de Kasbank. Nu is het rijksmonument, dat aan één zijde grenst aan de Kalverstraat, door de Kroonenberg Groep herontwikkeld tot een toonaangevend pand voor kantoren, retail en wonen. Kwakman werkt hier in opdracht van BAM Regio Noordwest en verzorgt de metalstud wanden, metalstud plafonds en akoestische plafonds.

Qua maatvoering een fascinerende puzzel
Een derde partij leverde de klimaatplafonds aan waarvoor Kwakman het voorbereidend werk uitvoert. Wij brachten metalstud plafondstroken met gipsbeplating aan, inclusief ‘klapgips’. De klimaatplafonddelen werden op 'hele delen’ aangeleverd en moesten precies tussen de plafondstroken passen. Dit zorgde qua maatvoering voor een behoorlijk gecompliceerde klus. Toleranties waren minimaal. Met het ‘klapgips’ werd hoekafwerking overbodig; de V-groeven geven de mogelijkheid om de plaat haaks om te vouwen met als resultaat een super strak en naadloos uiterlijk. 

Planning is key
Binnenstedelijke renovatie betekent zoveel als: geen ruimte voor bouwmaterialen. Het minutieus moeten plannen en de vereiste tijdige aanlevering van materialen maakte het werk voor Kwakman interessant en zorgt telkens weer voor verbeteringen in onze werkmethodieken. 

Impressie: Rijnboutt

Locatie:
Amsterdam Oplevering:
2019 Opdrachtgever:
BAM Regio Noordwest

Toegepaste diensten/producten/concepten: