Winkelcentrum Hilvertshof

De winkelbranche ondergaat grote veranderingen en het Hilvertshof verandert mee. Dát is de filosofie achter de grootschalige metamorfose van één van Nederlands bekendste winkelcentra. Het nieuwe Hilvertshof is méér beleving, méér licht en méér oppervlakte. Maar ook een meer duurzaam beleid en minder energiekosten. Tevens is het winkelaanbod veranderd, beter passend bij het nieuwe winkelklimaat van grote modeketens aangevuld met kleinere specialisten.

Bestaande verdiepingsvloeren werden her en der doorgebroken om extra licht en ruimtelijke beleving te creëeren. Nieuwe liften en roltrappen, minder ingangen voor méér uitstraling en overzichtelijkere looproutes. Het totaalbeeld is nu meer ‘open’ en winkels worden minder snel door het winkelende publiek over het hoofd gezien. Slim bedacht en ontworpen door Rijnboutt architecten uit Amsterdam. Een zowel constructief als organisatorisch prikkelend project waarin veel van de onderlinge samenwerking gevraagd wordt.

Een aantal winkels zijn tijdelijk verhuisd en namen in fases hun nieuwe onderkomen in gebruik. De blijvende winkeliers wilden ‘ongestoord’ hun waar en handel aanbieden. Dat vraagt om veel flexibiliteit. De vakmannen van Kwakman waren er dus voornamelijk buiten openingstijden te vinden als zij gestaag werkten aan meer dan 700 m2 metalstud wanden en 3.100 m2 plafondoppervlakte waarvan het overgrote deel uit akoestische plafonds bestaat. Onze schilders verzorgden in Hilversum zowel binnen als buiten schilderwerkzaamheden, waaronder sauswerk en spuitwerk op de plafonds en binnenwanden.


 

Locatie:
Hilversum Oplevering:
2017 Opdrachtgever:
Boele & van Eesteren
Winkelcentrum Hilvertshof Bekijk foto's (8)