Strak design, een hoge geluidsabsorptie en brandveilig

Visueel gesloten uiterlijk met een hoge geluidsabsorptie

Visueel gesloten uiterlijk met een hoge geluidsabsorptie

De Ri-acoustic plaat en een akoestische coating vormt een ultiem duo: een naadloos en strak plafond met een hoge geluidsabsorptie. Ideaal toepasbaar in gebouwen en ruimtes waar sfeer én een goede communicatie belangrijk zijn. Denk hierbij aan faculteiten, musea, restaurants, monumentale panden en bijvoorbeeld ontvangstruimtes van theaters en exposities.

Ri-acoustic is een product van Saint-Gobain Gyproc en is een geperforeerde gipskartonplaat die aan de zichtzijde is voorzien van een akoestisch glasvliesdoek. Op dit glasvliesdoek wordt de akoestische coating of -spuitpleister aangebracht, zodat een visueel gesloten uiterlijk ontstaat. 
 

Met Ri-acoustic verhoogt u de brandveiligheid van uw gebouw

Dankzij het unieke gedrag van de onbrandbare gipskern zijn Ri-acoustic plafonds zeer brandveilig bij blootstelling aan hoge temperaturen. Bij gipskartonplaat komt praktisch geen rook vrij (rookdichtheid ≤ 1 m-1 ), terwijl gipskartonplaat nagenoeg geen bijdrage aan de brandvoortplanting levert (klasse 2). Bij gebruk van steenwol in de spouwwand- en plafondconstructies is met Ri-acoustic een brandwerendheid van wel 30 minuten te realiseren. 

 

Met Ri-acoustic verhoogt u de brandveiligheid van uw gebouw
Verwerking akoestische producten vereist vakmanschap

Verwerking akoestische producten vereist vakmanschap

Het juist aanbrengen van een akoestische afwerking vraagt om bedrevenheid, precisie en meesterschap. Is de laag te dik, dan zal het akoestisch effect beduidend minder zijn. Is de laag te dun, dan is het plafond niet mooi dekkend. We hebben het dan over toleranties van tiende millimeters. 

Kwakman, uw partner voor akoestische oplossingen
Kwakman heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het toepassen en onderhouden van akoestiek in utiliteitsgebouwen zoals collegezalen, theaters en bioscopen, maar ook in ziekenhuizen, warenhuizen en zelfs in woningen. Talloze referenties bewijzen ons vakmaschap en binnen no time vertalen wij akoestische vraagstukken naar uitvoerbare oplossingen. Wij 

Wilt u meer weten? Wij adviseren u graag.