2e prijs Gyproc Trophy 2013

10 oktober 2013 Gyproc Trophy 2013

Rotterdam - Niet de gedoodverfde favoriet het Rijksmuseum, maar een nieuw gebouw van het Erasmus Medisch Centrum heeft de Gyproc Trophy gewonnen. Gekromde oppervlakken in gipskarton en slimme technische oplossingen die montagebedrijf Van Vonderen bedacht, gaven de doorslag.

De alom bejubelde opening van het vernieuwde Rijksmuseum dit voorjaar drukte volgens voorzitter Jos Lichtenberg bijna als een last op de jury om het project te bekronen. Het leek bijna heiligschennis om het internationale visitekaartje van Nederland te verwijzen naar een tweede plaats. Er was ook volop reden tot een prijs, want het afwerkingsniveau dat Kwakman Afbouw aan het Amsterdamse Museumplein realiseerde was hoog. De Volendammers hadden indrukwekkend vlakke wanden opgeleverd en slim profielen in de achterconstructie toegepast. (bron: cobouw)

Tijdens het juryberaad kwam na overleg na voren dat er 2 exceptionele projecten waren. Het Rijksmuseum in Amsterdam door Kwakman Afbouw Volendam en het EMCR Onderwijscentrum in Rotterdam door Van Vonderen Interior Projects. Juist doordat deze 2 overbleven volgde een uitermate boeiende discussie over vakmanschap, afwerkingsniveau, innovatie, flexibiliteit, meedenkend vermogen en co-engineering. Niet meteen was de jury unaniem, waardoor er zich een zeer interessante discussie over alle details ontspon. (bron: gyproctrophy.nl)

Gyproc Trophy 2013 Bekijk foto's (7)