Totaaloplossingen voor bouwkundige brandpreventie

Kwakman Brandpreventie is dé specialist in het implementeren van hoogwaardige brandwerende en -vertragende voorzieningen. Inclusief onderzoek, advies, engineering, inspectie, onderhoud en beheer. Dat doen we in geheel Nederland, met een ervaren team van gekwalificeerde monteurs. In zowel woningbouw als utilitaire projecten, in nieuwbouw én bestaande bouw. Voor het brandwerend afdichten van doorvoeringen/sparingen en het aanbrengen van brandwerende bekledingen/coatings rondom staalconstructies is Kwakman uw vakkundige partner.

Brandwerende afdichtingen

Kwakman is dé specialist in het plaatsen van brandwerende afdichtingen van doorvoeringen én het onderhoud hiervan. Om een gebouw of ruimte brandwerend te maken, dicht Kwakman alle typen doorvoeringen, sparingen en naden af, geheel conform het Bouwbesluit. Kwakman geeft vuur geen kans.

Brandwerende bekledingen

Staal, leidingen en kanalen zijn kwetsbaar voor brand. Een oververhitte leiding of staalconstructie kan desastreuze gevolgen hebben voor uw pand. Door leidingen en staal te bekleden met een brandwerend materiaal blijven ze beschermd tegen brand. Kwakman, expert in het aanbrengen van brandwerende bekledingen, werkt geheel volgens geldende normen.

Brandwerende (staal)coatings

Naast het brandwerend bekleden van staalconstructies, is het ook mogelijk om deze te voorzien van een brandwerende coating. Kwakman voorziet uw staal van hoogwaardige primers, lakken en topcoatings die benodigd zijn om aan gestelde eisen te voldoen. Hiervoor selecteren we alleen de beste producten, getest en gecertificeerd volgens (inter)nationale normen.

Onderzoek en advies:
op basis van wet en wensen

Aan de hand van een risicoanalyse die Kwakman maakt van uw pand voorzien wij u van deskundig advies en stellen wij een plan van aanpak op. Het rapport heeft als vertrekpunt de eisen van het Bouwbesluit en geldende wet- en regelgeving.

Uiteraard is ons advies afgestemd op uw wensen en verwachtingen, die we vooraf samen inventariseren.

Engineering in BIM workflow:
meer efficiency, minder kosten

Met een door Kwakman in-house ontwikkelde BIM-applicatie worden met één druk op de knop alle nodige brandwerende afdichtingen in een gebouw ingeladen in BIM. Onze app geeft per afdichting aan welke specificaties en eisen van toepassing zijn. Het gebruik van deze unieke applicatie zorgt voor een betere kwaliteit, verhoogt de efficiency en verlaagt de kosten.

Professionele uitvoering:
conform regels en eisen

Veiligheid is onze verantwoording, kunde onze plicht. Onze gedreven professionals maken uitsluitend gebruik van Europees gecertificeerde, hoogwaardige materialen en zorgen ervoor dat uw brandpreventieve voorzieningen voldoen aan wet- en regelgeving en eisen van brandweer en verzekeraars.

Inspecties en rapportage

Kwakman voert inspecties uit aan bestaande doorvoeringen en afdichtingen en legt alle gegevens vast in een digitaal projectdossier. Alle elementen worden voorzien van een sticker met een unieke QR-code. Onze monteur scant de code en vult alle relevante gegevens in. Dit digitale dossier is voor u toegankelijk.

Onderhoud en beheer

Kwakman neemt u het verplichte onderhoud van de brandveiligheid in uw vastgoed uit handen. Naar aanleiding van de periodieke inspecties voeren we nodig onderhoud uit. Op basis van een onderhoudscontract is de controle, het onderhoud en het beheer van de brandveiligheid in uw gebouwen (digitaal) gewaarborgd.

Bouwkundige aanpassingen

Waar nodig levert en implementeert Kwakman bouwkundige componenten zoals brandwerende wanden, plafonds, vloeren, kozijnen, deuren, ramen, brandkleppen, brandluiken en meer. Ook kunnen wij ter plaatse vlamschermen aanbrengen of cannelures brandwerend dichtzetten. Wij adviseren u hierover graag.

Meer weten over brandpreventie?

Neem dan vrijblijvend eens contact op met deze mannen van Kwakman Brandpreventie B.V.

Alle bedrijven
Over Kwakman Groep
Julien Buijs
Julien Buijs Projectleider 06-53722826
Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092

Brandpreventie als onderdeel van een totaaloplossing.