CalandTwo: Kwakman timmert ook in Den Haag aan de weg

12 oktober 2017

Ook in de hofstad timmeren we nog steeds aan de weg! Dit keer zelfs letterlijk, want naast de installatie van onder andere systeemplafonds en metalstud wanden verrichten we in de gloednieuwe woontoren CalandTwo ook het nodige timmerwerk. Dat gebeurt aan de Calandstraat in het nieuw ontwikkelde woongebied Laakhaven-West, in opdracht van Ballast Nedam. De werkzaamheden zijn zo’n 4 weken geleden van start gegaan. De oplevering wordt verwacht in de loop van 2018.

CalandTwo, Den Haag, Ballast Nedam

Minimaal energielabel A
De woontoren omvat 8 verdiepingen en –naast bedrijfsruimten- 117 (sociale en vrije sector) huurappartementen. Fraaie, eigentijdse architectuur en een uitgebreid pakket energetische maatregelen zijn belangrijke kenmerken; de huurwoningen krijgen minimaal energielabel A. De appartementen hebben een gebruiksoppervlakte van circa 56 m2 tot 89 m2. Belangstelling? De verhuurder is woningcorporatie Arcade, gevestigd in Naaldwijk.

De sfeer van de haven
De ruimte tussen de RAC-hallen en CalandTwo wordt na oplevering van de woningen ingericht als buurtplein, met ruimte voor horeca. Bij de inrichting van de openbare ruimte van Laakhaven-West worden de historische accenten zoveel mogelijk behouden, zoals de oude havenbestrating en de 2 oude havenkranen. Er is gekozen voor (af)bouwmaterialen die goed passen bij de beoogde havensfeer.

Met gepaste trots
Op woensdag 14 december 2016 sloegen de Haagse wethouder Joris Wijsmuller (Stadsontwikkeling en Wonen) en René Lemson, directeur- bestuurder bij woningcorporatie Arcade, de eerste paal van het appartementencomplex CalandTwo. Het project is als ‘Design & Build’ door Ballast Nedam ontwikkeld naar een ontwerp van Ludo Grooteman van MOKE Architecten. Met gepaste trots werken de vakmannen van Kwakman aan deze mooie opdracht en zetten zij hun beste beentje voor om tot het perfecte afbouwresultaat te komen. Want daar staat Kwakman inmiddels ook in Den Haag om bekend!

» Website Ballast Nedam
» Website Arcade Wonen