Innovatie brengt Tom Jonk en Kwakman samen

27 januari 2020

Tom Jonk is een ambitieuze jongeman. Iemand die energie krijgt van samenwerken, van verbeteren en van innovaties. In het verloop van zijn carrière besloot hij dat hij alleen nog voor bedrijven wilde werken die 'de beste zijn binnen hun vakgebied’. Dat was dan ook één van de redenen dat hij ermee instemde om zich bij Kwakman onder te dompelen in de wereld van innovatie. Hij zegde zijn baan op bij Booking.com en stapte in een gloednieuwe rol bij Kwakman, die van Manager Business Development. Met die titel verkrijgt hij een plaats in het Management Team van Kwakman en wordt hij een belangrijke spil tussen tussen idee, uitvoering, implementatie en gebruik. De breedte van de rol gaf voor Tom de doorslag: “Ik word nu betrokken bij alle facetten van het bedrijf en dat is super leuk en interessant.” Wij stellen Tom graag aan u voor.

Even voorstellen: Tom Jonk

Tom laat onze ambitie in de pas lopen met de totstandkoming ervan
Bij Kwakman werken we elke dag aan vooruitgang. Echter, de implementatie van nieuwe (of verbeterde) producten en diensten houdt onze tomeloze ambitie soms amper bij. Een aantal van onze innovaties heeft inmiddels een volwassen status verworven, terwijl andere ideeën nog in de introductiefase zitten of zelfs nog op de plank liggen. Ook merken we dat er zowel op de werkvloer als in de markt een sterke behoefte is aan de opvolging van verbeterpunten, ideeën of wensen. Onze nieuwe Manager Business Development zal in die behoefte gaan voorzien. Tom zal daarvoor de juiste mensen met de juiste kennis om zich heen scharen. Hij runt het proces en ziet toe op de voortgang en de uitvoering. 
 
“Wat ga je nu eigenlijk doen?"
Inmiddels gaat Tom zijn derde week in en heeft hij alle collega’s uitvoerig gesproken. Tom: “Wat ga je nu eigenlijk doen? Dat is een vraag die mij vaak wordt gesteld. Ik begrijp die vraag volkomen. Wat ik doe is, ik signaleer kansen en pak verbeterprojecten op die zijn blijven liggen. Dat kunnen verbeterpunten in onze interne bedrijfsprocessen zijn, maar kunnen anderzijds ook producten zijn die onze klanten helpen om vooruit te komen, zoals prefabricage of Tooll, onze in-house ontwikkelde projectmanagementsoftware. Een andere belangrijke taak is om de veelheid aan ideeën, behoeftes en innovaties te prioriteren en structureren. Dat biedt houvast. Voor mij, maar ook voor mijn collega’s of klanten."
 
Jaap Buijs: “Voor Kwakman en deze functie is het belangrijk dat het niveau hoog is.”
Op Tom’s cv staan gerenommeerde namen als Boon Edam, DTG en Booking.com. In zijn nieuwe baan lijkt het voor hem alsof alles allemaal samenvalt. “Het voelt alsof ik nu al mijn opgedane kennis en ervaring kan gaan toepassen in één rol. Van elke vorige baan heb ik veel geleerd. Of dat nu de techniek was, de sales, het relatiebeheer of het werken met data. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder waardevol voor de invulling van mijn huidige functie.” Het feit dat Kwakman een totaal andere branche is dan waar Tom vandaan komt, is volgens Jaap Buijs (directeur van Kwakman) geen enkel probleem: “Voor Kwakman en deze functie is het belangrijk dat het werk- en denkniveau hoog is. Het leren kennen van de business komt vanzelf.”