Knauf, Kwakman en Wijck's doneren bedbank ziekenhuis

31 maart 2014 Sponsoring

Op vrijdag 28 maart jl. reikten Knauf, Kwakman Afbouw en Wijck’s Afbouwmaterialen een cheque uit aan Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum voor de aanschaf van een bedbank. De drie bouwpartners hebben een groot aandeel gehad in de afbouw van het nieuwe ziekenhuis en voelen zich daardoor zeer betrokken bij het Meander. De bedbank krijgt een plek in een eenpersoonskamer in het ziekenhuis. De bedbanken zijn een extra voorziening die niet uit het medische budget van het Meander bekostigd kan worden.



Leverancier Knauf, afbouwbedrijf Kwakman en bouwmaterialenhandel Wijck’s dragen de actie van de vriendenstichting een warm hart toe. “We hebben hier alle binnenwanden, de wanden in het zwembad en de balustrades in het atrium geleverd. Dus we hebben tijdens de afbouwfase veel tijd in het Meander doorgebracht! We wilden daarom graag na de oplevering een mooie bijdrage doen, om dit aansprekende project met een goed gevoel af te sluiten”, aldus de bouwpartners.

Slapen in een ziekenhuisbed is toch anders dan thuis. Zeker na een operatie of bij langdurige ziekte. Een vertrouwd iemand in de buurt is voor de patiënt dan heel plezierig. Daarom wil Meander Medisch Centrum in iedere eenpersoonskamer een multifunctioneel bedbankmeubel installeren. Dit meubelstuk is uniek in Nederland en speciaal ontworpen voor het ziekenhuis. Er zijn al 150 bedbanken geadopteerd door bedrijven, stichtingen en particulieren. Eind januari zijn de eerste bedbanken geleverd.