Kwakman Afbouw geboekt om in te checken bij het Convent Hotel.

14 november 2014 Convent Hotel A'dam

Het Convent Hotel in Amsterdam is één van de 66 kroonjuwelen op de wereld die behoren tot de MGallery hotelcollectie. Luxe hotels met een uitgesproken signatuur op het gebied van geschiedenis, architectuur en cultuur. Het Convent Hotel zal nog dít jaar (2014) worden getransformeerd naar een designhotel.

Kwakman Afbouw is door J.P. van Eesteren geboekt om deze uitdaging aan te gaan. En dat het hier om een uitdaging gaat blijkt wel uit het programma van eisen: een compleet pakket van metalstud wanden, vloeren, akoestische en trillingsvrije plafonds, systeemplafonds, (licht)koven en een stukje engineering in de vorm van geprefabriceerde inspectieluiken. En dat alles binnen een extreem korte doorlooptijd op een bepaald niet praktische logistieke locatie; De Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam.

Om kort te gaan: op het lijf geschreven voor de vakman van Kwakman. En dat die niet zal blijven slapen in dit hotel blijkt uit onze aanpak: In de decembermaand wordt er in ploegendienst doorgewerkt van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Levering van materieel én mankracht zullen uiteraard Just-In-Time worden uitgevoerd op zo’n drukke binnenstedelijke locatie als deze. Een project als Het Convent Hotel is voor Kwakman Afbouw een buitenkans om onze ambities en kennis op het gebied van LEAN, logistiek en vakmanschap waar te kunnen maken en ten volle te benutten. Wij zijn wederom dankbaar voor het feit dat ons dit project is gegund door J.P. Van Eesteren die ons in het verleden ook al het vertrouwen heeft gegeven voor bijzondere projecten in Amsterdam zoals het Paleis van Justitie en het Rijksmuseum.

Convent Hotel A'dam Bekijk foto's (3)