Kwakman Afbouw werkt mee aan metamorfose winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum

5 mei 2015 Hilvertshof Hilversum

Ingrijpende verbouwing Hilvertshof
De winkelbranche ondergaat grote veranderingen en het Hilvertshof verandert mee. Dát is de filosofie achter de grootschalige metamorfose van één van Nederlands bekendste winkelcentra. In April 2015 is de ingrijpende verbouwing gestart en Kwakman Afbouw werkt er aan mee.

Nieuwe moderne formule
De voor eind 2016 geplande oplevering belooft méér beleving, méér licht en méér oppervlakte. Maar ook een meer duurzaam beleid en minder energiekosten. Tevens zal het winkelaanbod veranderen, beter aansluitend bij het nieuwe winkelklimaat van grote modeketens aangevuld met kleinere specialisten.

Bestaande verdiepingsvloeren worden her en der doorgebroken om extra licht en ruimtelijke beleving te creëeren. Nieuwe liften en roltrappen, mínder ingangen voor méér uitstraling en overzichtelijkere looproutes. Het totaalbeeld wordt meer ‘open’ en winkels worden minder snel door het winkelende publiek over het hoofd gezien. Slim bedacht en ontworpen door Rijnboutt architecten uit Amsterdam. Een zowel constructief als organisatorisch prikkelend project waarin veel van de onderlinge samenwerking gevraagd wordt.

Tijdelijke verhuizing winkeliers
Een aantal winkels zijn tijdelijk verhuisd en zullen in fases hun nieuwe onderkomen in gebruik nemen. De blijvende winkeliers moeten ongestoord hun waar en handel kunnen aanbieden en de vakmannen van Kwakman willen natuurlijk vooral dóór kunnen gaan. Er wordt dus zoveel mogelijk rekening gehouden met elkaar en dat vraagt om veel flexibiliteit. De vakmannen van Kwakman zijn er dus voornamelijk buiten openingstijden te vinden waar zij gestaag werken aan meer dan 700 m2 MetalStud wanden en 3100 m2 plafondoppervlakte waarvan het overgrote deel uit akoestische plafonds zal bestaan.

Binnenkort zullen wij o.a. via Facebook de voortgang van de bouw laten zien.

Hilvertshof Hilversum Bekijk foto's (4)