Kwakman bouwt aan historie met renovatie Kasteel Broekhuizen

28 september 2016

In opdracht van de alom geprezen monumentenrestaurateur Koninklijke Woudenberg zijn de vakmannen van Kwakman in afrondende fase van de renovatie van het tot de verbeelding sprekende 'Kasteel Broekhuizen' in Leersum.

Renovatie Kasteel Broekhuizen

Heel Holland bouwt in Kasteel Broekhuizen
Het Kasteel met de lange historie, bij het grote publiek beter bekend van het programma ‘Heel Holland bakt’, ondergaat momenteel een grootschalige transformatie naar een nieuwe bestemming. In het rijksmonument zullen o.a. een hotel en restaurant zich gaan vestigen. Ook de omringende gebouwen als het koetshuis en boerderij worden grondig aangepakt. Zelfs voor de Koninklijke Woudenberg, Erkend Restauratie Bouwbedrijf, een aansprekend project met tal van bouwtechnische uitdagingen. Het afwerkingsniveau ligt - zoals te verwachten - hoog en niet in de laatste plaats vanwege de moderne eisen die gesteld worden. Het historische complex wordt klaar gemaakt voor de toekomst en daar zijn veel specialistische (af)bouwers voor nodig.

Werken op stand voor Kwakman
Kwakman is één van de partijen die het vertrouwen is gegund mee te mogen bouwen aan een stukje historie. Wij zijn verantwoordelijk geweest voor alle MetalStud wanden en plafonds, hebben onze vakmannen Rigidur vloersystemen mogen plaatsen en zijn er in alle natte ruimtes systeemplafonds aangebracht. Eerder mochten wij voor de Koninklijke Woudenberg onze expertise etaleren in stadsschouwburg Utrecht, eveneens een project ‘op stand’ waarbij het behoud van cutuurhistorische waarde voor de toekomst is gewaarborgd.

Onze mannen zijn er weer wijzer van geworden. Al spreken zij zelf inmiddels van een ‘zeker niveau’…


 

Renovatie Kasteel Broekhuizen Bekijk foto's (3)