Kwakman legt aan in thuishaven op fantastische locatie bij Molenaar en Zwarthoed

4 juni 2015

'Mooi Volendam, met je zee tot aan de horizon', zo klinken de woorden uit Volendams bekendste evergreen van de band Canyon. Een aantal vakmannen van Kwakman ervaren momenteel letterlijk dit stukje lyrische proza als zij 's morgens aan de slag gaan.

Molenaar & Zwarthoed

Aan de boorden van het IJsselmeer langs de wereldberoemde dijk vindt de ver/nieuwbouw plaats van het 3 verdiepingen tellende kantoor van Molenaar & Zwarthoed Financiële Adviseurs.

Molenaar & Zwarthoed, ook al zo’n rotsvast begrip in Volendam. Een typisch Volendamse onderneming met een lange degelijke historie, gestaag groeiend en inmiddels toe aan hun 5e nieuwe onderkomen. En wat voor één! Op een meer dan benijdenswaardige plek met een magnifiek uitzicht op het IJsselmeer. Eigenlijk geen plek om te werken…

Kwakman is er momenteel, samen met een hele rits andere Volendamse bedrijven, druk bezig een topprestatie te leveren. "Een technisch uitdagende klus", volgens de aanwezige vakmannen. "Geen recht-toe-recht-aan wanden en plafonds maar mooi strak precisiewerk met bijzondere lichtkoven, glazen systeemwanden en Sonorex geluidsschotten."

Prachtig en prijzenswaardig initiatief overigens van Molenaar en Zwarthoed om bewust te kiezen voor uitsluitend lokale bedrijven voor de ver/nieuwbouw van het kantoor. “Kwaliteit en zowel economische als culturele binding krijgen bij ons voorrang. Er is er altijd wel eentje te vinden die het nóg goedkoper kan aanbieden maar wij geloven daar niet in. Duurzame kwaliteit en betrokkenheid blijkt uiteindelijk altijd voordeliger te zijn. We zijn reeds 5 keer verhuisd, dus we kunnen het weten!”, aldus Kees Tuijp van Molenaar en Zwarthoed.

Dus zien we veel ‘oude bekenden’ op de bouw: HSB Bouw/Kakes, Piet Butter loodgieter, BOON Edam, Siem Steur Staalconstructies, CBL Afbouw, Sanitair en Keukenhuis, Smit Elektra, TBE Architecten, ETB Cas Sombroek, Dick Boelsz en Ramakers Interieurbouw. Stuk voor stuk gevestigde namen uit het kleine dorp maar met een groot bereik. En zo samenwerkend met al deze bijzondere bedrijven en stilletjes genietend van het uitzicht op dat ‘Mooie Volendam, met je zee tot aan de horizon’ komt toch weer dat ene wat je bijna even kwijt was naar boven: Trots! Trots op ‘ons’ Volendam…

Met veel dank aan Molenaar en Zwarthoed Financiële Adviseurs.

Molenaar & Zwarthoed Bekijk foto's (11)