Kwakman renoveert De Burght tot Frisse School

7 december 2021

Het Amsterdamse pand van basisschool de Burght aan Keizersgracht 41 moet gaan voldoen aan hedendaagse eisen en duurzaamheid. Samen met de gemeente Amsterdam maakte het schoolbestuur een plan om dit te realiseren. Kwakman levert een mooie bijdrage aan het verhogen van de brandveiligheid, de isolatie en de verbetering van het akoestisch binnenklimaat. We pakken dit renovatieproject per verdieping aan en naar verwachting is de oplevering van het werk in mei 2022. 

Kwakman renoveert De Burght tot Frisse School

Verhoogde brandveiligheid en isolatie
In het kader van brandveiligheid brengt Kwakman op alle verdiepingen brandwerende plafonds aan met daaronder systeemplafonds. En ter verbetering van de isolatie plaatsen we thermische voorzetwanden langs de gevels die zijn gevoerd met hoogwaardig isolatiemateriaal. De metalstud wanden die we plaatsen zijn zo opgebouwd dat aan de behoeftes van een schoolinterieur wordt voldaan. Aan de wanden kan overal iets opgehangen worden en ze zijn zeer stootvast.

Aandacht voor akoestisch comfort
De hoge ruimtes van het schoolgebouw zijn prachtig, maar veroorzaken galm en vertienvoudigen daarmee de kinderstemmen en voetstappen in het trappenhuis. Om binnen te zorgen voor een fijn akoestisch klimaat brengen we akoestische plafonds aan in de trappenhuizen en akoestische plafondeilanden in de algemene ruimtes op de begane grond. Dat doen we in samenwerking met Echo Acoustic. In het nieuwe speellokaal waar alle kleuters straks gaan gymmen passen we voorzetwanden toe van Steward Acoustics Rubberwoord, een stootvaste en akoestische oplossing met een warme en huiselijke uitstraling.

Frisse School Klasse B
Met de vernieuwing verkrijgt het pand het label Frisse School (Frisse Scholen klasse B), wat betekent dat het een schoolgebouw is met een laag energiegebruik en een gezond binnenmilieu.

We danken Dirkzwager Groep voor deze mooie opdracht!