Kwakman valt goed in de smaak bij foodhal Magna Plaza

20 maart 2019

Wie in de Randstad woont, kent het Magna Plaza. Een winkelcentrum met allure, gevestigd in Amsterdam net achter het paleis op de Dam. Op de tweede verdieping van het pand – dat jarenlang leeg stond – opent binnenkort The Food Department. Bij zo’n 15 foodstands, 3 bars en een coffee corner kunnen bezoekers straks hun smaakpapillen tegoed doen.

The Food Department - Magna Plaza

Colliers International, een beursgenoteerde vastgoedadviseur, benaderde Kwakman in 2018 voor dit fraaie renovatieproject. Het betrof een integrale opdracht waarbij stucwerk, schilderwerk, brandpreventie, metselwerk en timmerwerk samenkomen. Een project van wel 1100 vierkante meter waar we veel van onze deskundigheid in kwijt kunnen. Colliers International verzorgt dit project voor MP Monumenten. Voor een vlekkeloze coördinatie van het werk schakelden zij BBC Bouwmanagement in.

Een gewaagd domein, juist daarom een Kwakman-klus
Onze bezigheden in Magna Plaza zijn zeer uiteenlopend en gezien de monumentale details van het pand eist het werk een hoge mate van bekwaamheid. Kwakman voerde herstelwerkzaamheden uit aan de bestaande (monumentale) gevels en herstelde de gevelkozijnen in hun originele en authentieke stijl. Met kundig schilderwerk brachten wij de lijsten, architraven en vensterbanken weer terug in hun oorspronkelijke staat. Boven alle uitgiftekiosken monteerden we houten installatiegoten en servicegoten en daarnaast plaatsten we voorzetwanden en scheidingswanden rondom de stands. De specialisten van onze divisie brandpreventie zorgden voor brandwerende bekleding aan de staalconstructies.

The Food Department in handen van twee Amsterdammers
Jarenlang zaten de ramen van de tweede verdieping van het karakteristieke winkelcentrum in hartje Amsterdam dichtgeplakt. Vroeger was Magna Plaza het Hoofdpostkantoor dat mensen over de hele wereld met elkaar verbond. Amsterdammers Laurens van Rooijen en Edwin Spier willen die koppeling opnieuw creëren, met goed eten en drinken als verbindende factor. Zij runnen straks The Food Department in opdracht van Rent24.