Alexandrium Shopping Center

Met maximale inspanning vooraf en minimale tijdsbesteding op de bouwplaats iets moois creëren. Zo pakte Kwakman renovatieproject Alexandrium Shopping Center in Rotterdam aan.

De renovatie bood het winkelcentrum een fikse upgrade met als doel: meer daglicht en meer winkelplezier. Voor Kwakman was het een megaklus waarin – met tijd als cruciale factor – complexe engineering, gedetailleerde 3D-uitwerking in BIM en prefabricage van (gewelfde) plafonddelen de hoofdrol speelden. Het resultaat: een strak afgewerkt en lichtdoorlatend plafond dat ruimschoots voldoet aan akoestische en esthetische wensen.

Het zwaartepunt lag in het voortraject. Ruim voordat het winkelcentrum in de steigers ging, boog Kwakman zich al over de engineering. Elke plafondplaat (zowel recht als gewelfd), elke lichtkoof en elk daklicht is door onze BIM-modelleur op maximaal detailniveau in 3D uitgewerkt en vervolgens uit FSC hout geprefabriceerd. Deze aanpak resulteerde in clashvrije bouw binnen de bestaande en nieuwe constructie, maar bovenal in scherpte qua planning. Na het uitvoerige voortraject realiseerde Kwakman in 10 compacte, strak geregisseerde fases en op verschillende hoogteniveaus een nieuw (metal stud) plafond over een oppervlakte van zo’n 20.000 m2. Inclusief de afwerking, zoals het complete schilderwerk en het akoestisch spuitwerk.

Locatie:
Rotterdam Oplevering:
2023 Opdrachtgever:
Akor