In IJburgbaai realiseert Kwakman iconische Jonas

27 oktober 2021

Met project Jonas in de Amsterdamse IJburgbaai is de toon gezet voor de nieuwe manier van wonen. Jonas, geïnspireerd op het verhaal van ‘Jonas en de Walvis’ is een appartementencomplex met de allure en het comfort van een hotel, en is duurzaam tot op de graat.

In IJburgbaai realiseert Kwakman iconische Jonas

Jonas bestaat uit acht bouwlagen van ongeveer 25 meter hoog, 140 meter lang en 35 meter breed. In de 273 appartementen die op het haveneiland worden gehuisvest levert en monteert Kwakman alle metalstud wanden en plafonds, inclusief gipsafwerking en het aanbrengen van achterborden in de technische kasten. Daarnaast verzorgt Kwakman in alle huurwoningen het tegelwerk.

Slimme bevoorrading
Inmiddels zitten we volop in de bevoorradingsfase. Veel ruimte voor vrachtleveringen is er niet, daarom leveren we per appartement prefab afbouwpakketten aan. Een logistieke uitdaging van jewelste. Maar door slimme bevoorrading en goed doordacht materiaaltransport hebben we een interessante CO2 reductie weten te bewerkstellingen en werken we behalve duurzaam, tevens zeer snel en efficiënt. Het gaat goed!

Breaam Outstanding
Jonas bereikte de status Breeam Outstanding, het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. Dat predikaat is mede mogelijk gemaakt door Kwakman, net als het flink inkorten van de doorlooptijden op de bouw zodat we aan de gestelde planningen kunnen voldoen. Dat doen we natuurlijk niet alleen. We werken nauw en zeer prettig samen met onze opdrachtgever Ballast Nedam en met Gyproc, onze partner voor gipsleveringen en ijzersterke adviezen. Dat het geheel meer is dan de som der delen, is bij dit project zeker sprake!

Naar verwachting zijn we tot de bouwvak van 2022 bezig met de afbouw van Jonas. Wij danken Ballast Nedam voor deze fantastische opdracht!

Impressies: VERO Digital

In IJburgbaai realiseert Kwakman iconische Jonas Bekijk foto's (3)