Integraal werken bij Hotel Overamstel in Amsterdam

1 maart 2019

Ruim een jaar geleden stroopten de vakmannen van Kwakman hun mouwen op bij de aanvang van het omvangrijke project Hotel Overamstel in Amsterdam, dat ongeveer gelegen is tegenover metrostation Overamstel. Nu, met de voltooiing van onze werkzaamheden bijna in zicht, spreken we met trots van een eervolle referentie dat het vakmanschap van ons team recht doet.

Hotel Overamstel Amsterdam

In het 20 verdiepingen tellende hotel is het overgrote deel van de maar liefst circa 500 hotelkamers gebouwd volgens Kwakman's Maatwand concept, waarbij per kamer kant-en-klare bouwpakketten zijn aangeleverd, prefab gemaakt en op volgorde van werkzaamheden gerangschikt. De werkvloer van Hotel Overamstel is goed vertegenwoordigd door Kwakman; onze dagelijkse bezetting telt gemiddeld wel 30 vakmannen. Slavenburg Bouw, onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, toonde vertrouwen in ons totaalaanbod en gunde Kwakman deze uitzonderlijke opdracht.

Kwakman is van alle principes thuis
Onze handen gaan jeuken bij een project als deze, vooral omdat het een allesomvattend werk betreft. We voeren dan ook uiteenlopende werkzaamheden uit, variërend van stuc-, tegel- en schilderwerk, de plaatsing en montage van metal stud wanden, het aanbrengen van OWA akoestische plafonds, Rigitone plafonds en systeemplafonds, en de aanbrenging van GRG (Glass Reinforfed Gypsum) koven.

Uitdagingen te over
Kwakman brengt, dankzij een gedreven team, ook hier complexe werkzaamheden tot een goed einde. Bij dit grootschalige project gingen we de uitdaging aan met wand- en plafondhoogtes van wel 6,5 tot 8 meter, waar het bij de montage en afwerking vraagt om creatieve maar veilige oplossingen. Daarnaast doorliepen we met succes het gecompliceerde logistieke proces van de Maatwand pakketleveringen en de montage hiervan. Deze innovatieve bouwmethode leverde ons in 2017 de Gyproc Trophy op, als kroon op ons werk bij Hotel QO in Amsterdam.

Hotel Overamstel
Hotel Overamstel is ontworpen door Saarberg, Van der Scheer & Partners uit Haarlem en JVZ Ingenieurs is hoofdconstructeur voor dit project. Op de begane grond bevinden zich onder andere de entree met receptie, de foyer, het restaurant met keuken en de expeditie. Op de eerste tot en met derde etage komen o.a. een ballroom voor zo’n 850 personen, een sauna, fitnessruimte en vergader- en personeelsruimtes. Het dak van het lage gedeelte wordt uitgevoerd als groendak en terras.

Hotel Overamstel Amsterdam Bekijk foto's (19)