Kwakman actief op het hoogste kennisniveau in Den Haag

11 oktober 2016

'B30', een begrip in Den Haag. Het imposante aan het Haagse bos grenzende Rijksmonument is getransformeerd en hoe! Het voormalige Ministerie van Economische Zaken heeft plaats gemaakt voor het kenniscentrum van de overheid waar o.a. het Centraal Planbureau onderdeel van uitmaakt.

Kenniscentrum B30 Den Haag

Diverse vertrekken
Het nieuwe kenniscentrum biedt een open werkfoyer met leestafels, lounge en zitjes. Een seminarfoyer met verschillende kleine en grote vergaderzalen, auditoria en gescheiden kantoren. Alle genoemde vertrekken vinden aansluiting met het Atrium welke als zodanig als verbindende factor kan worden gezien.

450 nieuwe werkplekken
450 werkplekken verdeeld over 4 verdiepingen, dat vraagt om een grondige studie én visie. Het ontwerp voor dit veelomvattende project komt van KAAN Architecten en de bouw voor het nieuwe ‘B30’ is gegund aan Breijer/Facilicom die op haar beurt gekozen heeft voor Kwakman Afbouw. Grondige aanpak De gedateerde opzet van het oude gebouwencomplex is grondig aangepakt. ‘Openheid’ is daarbij als sleutelwoord gebruikt. Entrees zijn opgebroken, plafonds voorzien van lichtkoepels, vertrekken samengevoegd waardoor er veel gemeenschappelijke ruimtes zullen onstaan.

Gedenkwaardige opdracht voor Kwakman
Een bijzonder project voor Kwakman gezien de grootte, specialisatie en diversiteit aan toepassingen. Duizenden meters MetalStud wanden zijn er gemonteerd. Er zijn akoestische OWAplan plafonds gemonteerd die naadloos aansluiten op de vele door ons verwerkte en geplaatste lichtkoepels.

PreFab lichtkopels en kozijnkaders
De bijzondere door KAAN ARCHITECTEN ontworpen lichtkoepels zijn geprefabriceerd van VARI glasvezelversterkt gips. Tevens zijn van ditzelfde materiaal decoratieve ronde kozijnkaders gemaakt. Een klein huzarenstukje van onze prefab specialisten.

Grootschalig transformatieproject
‘B30’, het nieuwe kenniscentrum van de overheid is een grootschalig transformatiebouwproject. Kwakman afbouw tekende grootdeels voor de afbouw en is actief betrokken geweest bij de werkvoorbereiding en engineering van dit in BIM uitgevoerde bouwproject.

Werkzaamheden
Metalstud wanden en plafonds
Timmerwerk
Akoestische plafonds
Systeemplafonds
Akoestisch spuitwerk
Verwerking pre-fab VARI elementen

Kenniscentrum B30 Den Haag Bekijk foto's (20)