Kwakman is genomineerd voor de BIM Collaboration Award!

23 oktober 2019

Op 7 november organiseert Itannex de 5e editie van het exclusieve BIMdating VIP event. Kwakman is er bij!

BIM Collaboration Award

De BIM Collaboration Award wordt door Itannex uitgereikt aan de persoon die een positieve bijdrage heeft geleverd aan het verbeteren van de samenwerking in een BIM project. Hierbij gaat het vooral om de slimme of innovatieve bijdrage en niet zozeer om het project zelf. De genomineerden worden beoordeeld op kwaliteit, originaliteit, innovatie en samenwerking. Kwakman is één van de genomineerden! Help je mee onze kans op winnen te vergroten? Like dan onze video!Programma BIMdating VIP event
Het programma van BIMdating VIP event is zeer interessant. Belangrijke partners uit de hele bouwkolom komen samen om kennis met elkaar te delen en inspiratie op te doen. Het uitlijnen van de processen en mensen met de techniek staat deze editie centraal. Verschillende sprekers in diverse functies in de techniek, architectuur en bouw wisselen elkaar af. De ontvangst is om 08.30 uur en het programma is, na een afsluitende netwerklunch, om 14.00 uur afgelopen.

Hoe wordt de winnaar bepaald en wat is de prijs?
De winnaar wordt bepaald, deels door de likes en weergaves op youtube en deels door de Itannex vakjury. Tijdens het BIMdating evenement wordt bekend gemaakt wie er wint. De winnaar krijgt een volledige verzorgde reis naar de Autodesk University 2020 in Londen. De ingezonden video van Kwakman staat op YouTube. Hoe meer likes, hoe groter de kans dat wij de Award winnen.

Voor Kwakman is BIM de toekomst
Kwakman streeft altijd naar betere en slimmere (prefab) oplossingen voor de realisatie van onze projecten. BIM is dus een essentieel onderdeel van onze workflow. Sterker nog: wij denken dat BIM onze gestandaardiseerde werkprocessen nóg meer kan versimpelen en verbeteren. Wij geloven er bovendien heilig in dat we, met BIM als schakel tussen architect en uitvoering, bouwkundig optimale ontwerpen op tafel kunnen krijgen. Ook zien we binnen onze divisie Brandpreventie eindeloze mogelijkheden om middels een koppeling tussen BIM en brandpreventiesoftware de workflow naar een hoger niveau te tillen. Met andere woorden: BIM bezit een nog onvoorstelbare potentie. Er wachten ons mooie toekomstperspectieven!

Kwakman paste BIM op grote schaal toe bij project Hotel Amstelkwartier en won daarmee Gyproc Trophy 2017
Kwakman ging aan de slag met een compleet nieuwe workflow voor het hotel in het Amstelkwartier waarbij we BIM op grote schaal toepasten. Hoe ga je 289 hotelkamers met minimaal afval en stofvrij afbouwen en installeren? Dit was de grote uitdaging binnen het even ambitieuze als spraakmakende project Hotel Amstelkwartier.

Per hotelkamer is op tekening vastgelegd wat er aan profielen, gipsplaten, schroeven, elektra en sanitair nodig waren. En niet alleen in aantallen, maar ook in exacte formaten voor elke wand, hoek, pilaar en koof. Tot op de vierkante millimeter! Daarbij rekening houdend met restafval, bouwtolerantie en bouwvolgorde.
Ook ten aanzien van het sanitair en elektra per hotelkamer vond intensief overleg plaats tussen Kwakman en de betrokken bouwpartners. Zo kwamen prefab elementen tot stand van glasvezel versterkt gips voor nissen in de muur. Sanitaire voorzieningen zoals inbouwreservoirs, kranen en aansluitingen werden meegenomen in het prefab bouwplan. In samenwerking met co-makers zorgde Kwakman voor 5 volledig afgebouwde hotelkamers per dag. De geboekte tijdwinst met deze systematiek is evident.

De complexe voorbereiding werkte Kwakman volledig uit in 3D, dat is uniek voor een project van zo’n formaat!

Wil je ook aanwezig zijn op het exclusieve BIMdating VIP event?
Laat je inspireren, ervaar nieuwe technologieën en breid je netwerk uit! Wil je alvast je plek reserveren? De aanmelding is geopend.

Bekijk hier de aftermovie van BIMdating 2017.