Met 2 mooie nieuwbouwprojecten zet Kwakman Oostenburgereiland verder op de kaart

4 oktober 2019

Het Oostenburgereiland in Amsterdam ondergaat de komende jaren een metamorfose. Het voormalige industrieterrein wordt een nieuwe, stoere stadswijk met een industriële uitstraling. In opdracht van Heijmans verzorgt Kwakman hier de afbouw van twee naast elkaar gelegen projecten: een luxe viersterren hotel voor Inntel Hotels en een wooncomplex met vrije sector en sociale huurwoningen voor woningcorporatie Stadgenoot. Het werk van beide opdrachten is inmiddels in volle gang.

2x Oostenburgereiland

INNTEL HOTEL - utiliteitsbouw
Aan de VOC kade op Oostenburgereiland verrijst een 17 verdiepingen tellend hotel dat zo ontworpen is dat het pand de historie van het voormalige industrieterrein eer aan doet: een moderne en strakke combinatie van glas, baksteen, beton en staal. Kwakman is hier verantwoordelijk voor een goed aandeel van de afbouw. Wij verzorgen het stucwerk en plaatsen alle wanden en plafonds in zowel de 306 hotelkamers, als het restaurant en de vergaderzalen.

Vorige week begon Kwakman met de realisatie van mock-ups van de 5 typen hotelkamers. Hierin bouwen we alles volledig af overeenkomstig het ontwerp. Het voordeel van deze bouwmethode is dat we gaandeweg eventuele problemen signaleren en direct kunnen oplossen. Dat scheelt tijd in de werkelijke uitvoering. Ook kan er direct met de installateur worden afgestemd waar de installaties geplaatst moeten.

WOONCOMPLEX STADGENOOT - woningbouw
Voor woningcorporatie Stadgenoot is Kwakman, in opdracht van Heijmans, verantwoordelijk voor de complete afbouw van in totaal 151 nieuwbouwappartementen. Nagenoeg alle Kwakman disciplines komen bij dit project aan bod: van stuc-, schilder- en tegelwerk tot het plaatsen van wanden en plafonds. Omdat alle afbouwwerkzaamheden uit de koker van Kwakman komen, is de communicatie en planning perfect op elkaar afgestemd.

Uit ervaring weten wij dat de toepassing van prefab materialen het tempo op de werkvloer behoorlijk opschroeft. En omdat Kwakman continu streeft naar procesverbeteringen, kozen wij ervoor om voor dit project alle nodige schachten prefab te ontwikkelen, van ontwerp en fabricage tot aan de montage. Het is de eerste keer dat Kwakman de gehele ontwikkeling van prefab elementen voor zijn rekening neemt, maar we zien absoluut kansen voor toekomstige projecten. De in-house productie verlaagt bovendien faalkosten, aangezien wij vooraf al de sparingen plaatsen voor de E- en W-installaties.

Impressie: Bureau Fraai, Laura Alvarez Architecture en Architectuur Maken