Met De Nijs realiseert Kwakman 146 woningen op Overhoeks

8 maart 2024

Samen met Bouwbedrijf De Nijs werkt Wouters+Kwakman – de combinatie Wouters Totaalafbouw en Kwakman Groep – aan Overhoeks Blok D. Een binnenstedelijk woningbouwproject in Amsterdam-Noord met 146 appartementen. Het gebouw is 39 meter hoog, telt 12 woonlagen en wordt het hoogste gebouw van de nieuwe stadswijk Aan het IJ genoemd. 

Met De Nijs realiseert Kwakman 146 woningen op Overhoeks

Completerend aan elkaar opereren Wouters Totaalafbouw en Kwakman Groep als een eenheid en samen zijn we verantwoordelijk voor de binnenafbouw. Oftewel: de engineering en montage van metal stud binnenwanden en plafonds, het tegelwerk en stuc- en spackspuitwerk. Het werk loopt mooi op schema. Met de plaatsing van de wanden en het stucwerk zijn we inmiddels halverwege!

Op vele facetten proberen we de afbouw te beïnvloeden met kosten- en tijdbesparende oplossingen, zoals toepassing van De Habito White wandplaat van Gyproc (geen sauswerk nodig). En door alle wanden en plafonds volledig in BIM uit te werken, voorkomen we clashes in de uitvoering en kunnen we een zo kort mogelijke (af)bouwtijd waarborgen. Vanwege krapte op de bouwplaats is materiaal op maat én op werkvolgorde in de ruwbouwfase op de juiste verdieping in het pand gehesen.


Impressie: Amvest