Met Heijmans realiseert Kwakman 203 woningen op Oostenburg

13 juni 2023

Al eerder werkten we samen met Heijmans aan Kavel 2 op Oostenburg, een woningbouwproject in Amsterdam dat drie appartementengebouwen omvat van 54 huurappartementen en 97 studio’s. Opnieuw koos Heijmans voor Kwakman. Ditmaal voor de realisatie van naastgelegen Kavel 6, een indrukwekkende ontwikkeling voor jong en oud.

Met Heijmans realiseert Kwakman 203 woningen op Oostenburg

Kavel 6 bestaat uit 4 woontorens met 173 studio’s voor jongeren en 30 seniorenwoningen. De woningen zijn na oplevering eigendom van woningcorporatie Stadgenoot en bestemd voor sociale huur. In de plinten van drie van de vier gebouwen komen bedrijfsruimtes. Kwakman is vanaf de plint tot de bovenste etage verantwoordelijk voor de binnenafbouw. Dat betekent dat we in alle badkamers het tegelwerk verzorgen en in alle vier de woonblokken de binnenwanden (4 typen) plaatsen en afwerken. Ons werk in Toren A nadert afronding. In toren, B, C en D zijn we nog volop en met veel plezier bezig.

Kavel 2 en 6 zijn ontworpen om elkaar te ontmoeten. Bij beide realisaties kunnen bewoners gebruik maken van ontmoetingsruimtes en een groene binnentuin. Bij kavel 6 wordt daar nog een daktuin aan toegevoegd op de corridor. Bewoners van de appartementen en studio’s maken bovendien gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen zoals inpandige fietsenstallingen en wasruimte.

Oostenburg wordt een stadswijk voor iedereen. Van bewoners met lagere en hogere inkomens, ondernemers, horeca, kunstenaars, muzikanten, aangrenzende buurtbewoners tot bezoekers van buiten de stad. Hier gaat gebiedsregisseur Stadgenoot - samen met sociale, publieke en commerciële partners - tot en met 2026 een nieuwe wijk realiseren met circa 1.800 woningen. Er komt een mix van sociale, middensegment en vrije sector huurwoningen, koopappartementen, zelfbouwwoningen, recreatiegelegenheden en horeca.

Met Heijmans realiseert Kwakman 203 woningen op Oostenburg Bekijk foto's (3)