OKU house zet Kwakman in zijn kracht

19 september 2023

Project OKU house vertegenwoordigt alles wie we zijn, wat we kunnen en waar we in uitblinken. Dura Vermeer Bouw Midden West zette Kwakman dan ook volledig in zijn kracht toen ze ons benoemden tot hoofdverantwoordelijke voor de totaalafbouw van OKU house. 

OKU house zet Kwakman in zijn kracht

OKU House is een ‘wijk-op-wijk’ ontwikkeling in Amsterdam-West waarbij 324 huurwoningen boven en tussen het bestaande Fashion House worden gerealiseerd. Als hoofdverantwoordelijke voor de uitvoering en coördinatie van de afbouw zetten we BIM in om met de betrokken partijen volledig geautomatiseerd en real-time op detailniveau samen te werken in een gedeelde BIM 360 cloud-omgeving. Een bijzonder mooie verantwoordelijkheid, daarvoor danken we Dura Vermeer.

Kwakman is verantwoordelijk voor de plaatsing van wanden en plafonds, de akoestiek, het schilderwerk, het stucwerk, het tegelwerk en het timmerwerk. Alle objecten en details daarvan hebben we vooraf in een BIM-model uitgewerkt die, samen met de modellen van andere partijen in één BIM-omgeving zijn gecentraliseerd. Deze manier van werken geeft inzicht in welke partijen, wanneer, hoe en welk model of set aan tekeningen er in omloop zijn met de bijbehorende status.

OKU house wordt gebouwd op minimale grond. Een krappe aangelegenheid en daarmee een logistiek complexe puzzel. Dankzij vroegtijdige samenwerking met Dura Vermeer zijn we in staat geweest om voor dit project, in nauwe afstemming met de ruwbouw, grondige bevoorradingsplannen te ontwikkelen. En door met afbouwpakketten te werken, waarbij onze gipsplaten op maat en per verdieping worden geleverd, is er geen snijwerk op locatie. Daarmee verminderen we logistieke bewegingen in de binnenstad en op de bouwplaats én produceren we minder bouwafval. Een logistieke must wat ons betreft, voor binnenstedelijk (af)bouwen.

De woningen worden eigendom van Stadgenoot en Syntrus Achmea. Met de bouw van OKU house wordt volgens de directeur Vastgoed & Ontwikkeling bij Stadgenoot, een impuls gegeven aan het ideaal om Amsterdam bewoonbaar te houden voor de meest uiteenlopende groepen mensen, dus ook toegankelijk voor mensen met een bescheiden inkomen.

Impressie: Dura Vermeer Bouw Midden West