Kenniscentrum B30

Transformatie Kenniscentrum B30 Den Haag
‘B30’, een begrip in Den Haag. Het imposante aan het Haagse bos grenzende Rijksmonument is getransformeerd en hoe! Het voormalige Ministerie van Economische Zaken heeft plaats gemaakt voor het kenniscentrum van de overheid waar o.a. het Centraal Planbureau onderdeel van uitmaakt.

Diverse vertrekken
Het nieuwe kenniscentrum biedt een open werkfoyer met leestafels, lounge en zitjes. Een seminarfoyer met verschillende kleine en grote vergaderzalen, auditoria en gescheiden kantoren. Alle genoemde vertrekken vinden aansluiting met het Atrium welke als zodanig als verbindende factor kan worden gezien.

450 nieuwe werkplekken
450 werkplekken verdeeld over 4 verdiepingen, dat vraagt om een grondige studie én visie. Het ontwerp voor dit veelomvattende project komt van KAAN Architecten en de bouw voor het nieuwe ‘B30’ is gegund aan Breijer/Facilicom die op haar beurt gekozen heeft voor Kwakman Afbouw. Grondige aanpak De gedateerde opzet van het oude gebouwencomplex is grondig aangepakt. ‘Openheid’ is daarbij als sleutelwoord gebruikt. Entrees zijn opgebroken, plafonds voorzien van lichtkoepels, vertrekken samengevoegd waardoor er veel gemeenschappelijke ruimtes zullen onstaan.

Gedenkwaardige opdracht voor Kwakman
Een bijzonder project voor Kwakman gezien de grootte, specialisatie en diversiteit aan toepassingen. Duizenden meters MetalStud wanden zijn er gemonteerd. Er zijn akoestische OWA plan plafonds gemonteerd die naadloos aansluiten op de vele door ons verwerkte en geplaatste lichtkoepels.

Prefab lichtkoepels en kozijnkaders
De bijzondere door KAAN ARCHITECTEN ontworpen lichtkoepels zijn geprefabriceerd van VARI glasvezelversterkt gips. Tevens zijn van ditzelfde materiaal decoratieve ronde kozijnkaders gemaakt. Een klein huzarenstukje van onze prefab specialisten.

---

Projectleider Wim Batenburg: “
Vanaf november ben ik hier actief. Er zijn dagen geweest dat er hier meer dan 50 vakmannen van Kwakman aan de slag waren. Het zegt iets over de grootte en complexiteit van het project. Bloed, zweet en tranen maar het resultaat telt!“

---


Transformatieproject
‘B30’, het nieuwe kenniscentrum van de overheid is een grootschalig transformatiebouwproject. Kwakman afbouw tekende grootdeels voor de afbouw en is actief betrokken geweest bij de werkvoorbereiding en engineering van dit in BIM uitgevoerde bouwproject.

Locatie:
Den Haag Oplevering:
2016 Opdrachtgever:
Breijer/Facilicom