Nieuwegein groeit: 341 woningen Weverstede

21 november 2023

Het stadscentrum van Nieuwegein ondergaat een snelle ontwikkeling en expansie, met de toevoeging van ongeveer 2.200 nieuwe woningen. Een van de nieuwste bouwprojecten is Weverstede. Dit woningbouwproject, The New Citizen, omvat drie torens met respectievelijk 11, 14 en 20 verdiepingen en in totaal 341 woningen.

Nieuwegein groeit: 341 woningen Weverstede

Kwakman heeft stevig zijn positie ingenomen in het bouwproces en gaat met hoofdaannemer AKOR de uitdaging aan van de druk op tijd en de omvang van het project. Hoe? Door samen met AKOR een allesomvattende regie te voeren over het afbouwproces en daarbij horende logistiek.

Binnen de 341 woningen is Kwakman verantwoordelijk voor het plaatsen van binnenwanden en plafonds, schilderwerk en tegelwerk. Voor optimale efficiëntie werken we met afbouwpakketten. En om het afbouwpakkettransport vlot te integreren in het bouwproces, stelde Kwakman in overleg met AKOR een gedetailleerd transportplan en opperplan op waarbij per woning het exact benodigde aantal op maat gezaagde wand- en gipsplaten wordt geleverd.

Het project heeft hoge ambities op het gebied van circulair, natuurinclusief en klimaatadaptief bouwen. Dit komt onder meer tot uiting in de openbare ruimtes, de privé-daktuinen en innovatieve wateroplossingen. Naar verwachting zal Weverstede medio 2024 gereed zijn voor oplevering.

Kwakman bedankt AKOR wederom voor een constructieve samenwerking.

Lees ook: Alexandrium Shopping Center


Afbeeldingen: AKOR (door Virema), Fresch Real Estate

Nieuwegein groeit: 341 woningen Weverstede Bekijk foto's (2)