Hotel Overamstel

In het 20 verdiepingen tellende hotel is het overgrote deel van de maar liefst circa 500 hotelkamers gebouwd volgens Kwakman's Maatwand concept, waarbij per kamer kant-en-klare bouwpakketten zijn aangeleverd, prefab gemaakt en op volgorde van werkzaamheden gerangschikt. Slavenburg Bouw, onderdeel van de Adriaan van Erk Groep, toonde vertrouwen in ons totaalaanbod en gunde Kwakman deze uitzonderlijke opdracht. 

Divers en integraal
We voerden uiteenlopende werkzaamheden uit, variërend van stuc-, tegel- en schilderwerk, de plaatsing en montage van metal stud wanden, het aanbrengen van OWA akoestische plafonds, Rigitone plafonds en systeemplafonds, en de aanbrenging van VARI koven. Ook voerden wij brandwerende werkzaamheden uit t.b.v. een hoge brandveiligheid. 

Hotel Overamstel
Hotel Overamstel is ontworpen door Saarberg, Van der Scheer & Partners uit Haarlem en JVZ Ingenieurs is hoofdconstructeur voor dit project. Op de begane grond bevinden zich onder andere de entree met receptie, de foyer, het restaurant met keuken en de expeditie. Op de eerste tot en met derde etage komen o.a. een ballroom voor zo’n 850 personen, een sauna, fitnessruimte en vergader- en personeelsruimtes. Het dak van het lage gedeelte wordt uitgevoerd als groendak en terras. 

Meer weten over het Maatwand concept? Lees hier verwante artikelen:

Video: Alles wat u nog niet wist over maatwand
Maatwand bouwsysteem
Interview in NHD: Kwakman, afbouw als Ikea-pakket
Werkvoorbereiding 2.0

Locatie:
Amsterdam Oplevering:
2019 Opdrachtgever:
Slavenburg Bouw