Kwakman in vakblad BIGnieuws over de herdefiniëring van afbouwproces

11 maart 2020

In het januari-februari nummer van BIGnieuws - een vakblad dat verhalen uit de bouw, infra en geo samenbrengt - kreeg Kwakman het woord. Het artikel, dat werd gedoopt tot ‘Kwakman herdefinieert afbouwproces’, gaat over (traditionele) processen in de bouw en hoe wij die optimaliseerden en moderniseerden. Aan bod komen de verschuivingen binnen diverse rollen bij Kwakman en hoe die leiden tot positieve ontwikkelingen, zoals waardevolle kennis die zich bottom-up beweegt. Ten slotte licht Robert Kok (BIM-coördinator bij Kwakman) de adoptie van BIM bij Kwakman toe, onze vergaande specialisatie in BIM én hoe deze strategische keuze een schot in de roos bleek. Dat opdrachtgevers opnieuw kiezen voor onze aanpak bewijst dat wij de juiste route volgen. Want uiteindelijk, nu meerdere partijen aanhaken bij onze methoden, kunnen we samen beter wederzijds van elkaar profiteren. Een win-win.

Kwakman in vakblad BIGnieuws

We passeren verschillende markeringen op de tijdlijn van Kwakman
Het artikel in BIGnieuws gaat terug naar de tijd waarin Kwakman pas begon - toen nog actief op kleinschalige renovatieprojecten - en neemt dan sprongen langs markeringen op de tijdlijn van ons bedrijf. Groei, innovatie, transformatie, succes en BIM. Veel ontwikkelingen voeren terug naar BIM. Een zaadje dat we in de roerige crisis in 2008 hebben geplant en waaruit nu de meest spraakmakende projecten ontstaan. De kosten en moeite die wij investeerden in opleidingen en mensen leverde ons destijds de afbouw op van het in 2014 opgeleverde Militair Museum in Soesterberg, het eerste project dat wij in BIM hebben uitgewerkt. Er volgden meer projecten, grotere uitdagingen, diverse awards en nog meer vooruitgang op het gebied van automatisering. 

Verdere automatisering met Plugin Revit 
Onlangs lieten we door Itannex een plugin voor Revit programmeren. Deze plugin genereert met één druk op de knop de exacte materiaalbehoefte, gespecificeerd per project en per ruimte. Deze toepassing verkort niet alleen de lengte van ons interne proces, maar ook van die van de aannemer, de leverancier en de persoon die de materialen uiteindelijk verwerkt op de werkvloer. Zo draagt onze manier van werken bijzonder bij aan betere en slimme manieren van bouwen. Of, om in termen van BIGnieuws te blijven, aan de herdefiniëring van het afbouwproces. 

Wilt u meer weten? Lees dan hier het artikel. 

Wij bedanken graag BIGnieuws voor de ontwikkeling en publicatie van het artikel. 


Misschien bent u hierin ook geïnteresseerd:
Kwakman gaat naar huis met BIM Collaboration Award
Bouwcombinatie EMA maakt belofte waar: nieuw kantoor Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) binnen gestelde deadline opgeleverd
Video Maatwand
Hotel Amstelkwartier, winnaar Gyproc Trophy 2017

Kwakman in vakblad BIGnieuws Bekijk foto's (2)