Ri-Acoustic

Stijlvol, brandveilig en een hoge geluidsabsorptie
Ri-Acoustic is synoniem aan strakke wanden en plafonds in combinatie met een hoge geluidsabsorptie. Ideaal voor gebouwen en ruimtes waar sfeer en een goede verstaanbaarheid cruciaal zijn. Met Ri-acoustic heerst er een serene rust in bijvoorbeeld musea, theaters en ontvangstruimtes. Bovendien hoeft u zich over brandveiligheid geen zorgen te maken; dankzij het unieke gedrag van de onbrandbare gipskern zijn Ri-acoustic plafonds zeer brandveilig.

Visueel gesloten uiterlijk met hoge geluidsabsorptie

De Ri-acoustic plaat en de akoestische coating vormen een ultiem duo: een naadloos en strak plafond met een hoge geluidsabsorptie. Ideaal toepasbaar in gebouwen en ruimtes waar sfeer én een goede communicatie belangrijk zijn. Denk hierbij aan faculteiten, musea, restaurants, monumentale panden en bijvoorbeeld ontvangstruimtes van theaters en exposities.

Ri-acoustic is een product van Saint-Gobain Gyproc en is een geperforeerde gipskartonplaat die aan de zichtzijde is voorzien van een akoestisch glasvliesdoek. Op dit glasvliesdoek wordt de akoestische coating of -spuitpleister aangebracht, zodat een visueel gesloten uiterlijk ontstaat. 

Ri-acoustic verhoogt brandveiligheid van gebouw

Dankzij het unieke gedrag van de onbrandbare gipskern zijn Ri-acoustic plafonds zeer brandveilig.

Bij blootstelling aan hoge temperaturen komt er praktisch geen rook vrij (rookdichtheid ≤ 1 m-1) terwijl de gipskartonplaat nagenoeg geen bijdrage aan de brandvoortplanting levert (klasse 2).

Bij gebruik van steenwol in de spouwwand- en plafondconstructies is met Ri-acoustic een brandwerendheid van 30 minuten te realiseren. 

Ri-Acoustic plafonds gedragen zich zeer goed in tijdelijk vochtige omstandigheden (RV < 70% bij 20 graden celsius).

Kwakman, specialist in verwerken van Ri-Acoustic

Ri-Acoustic is een geweldig product, zeker als het wordt aangebracht door iemand met kennis van (akoestische) zaken. Wanneer Ri-Acoustic op de juiste manier wordt geïmplementeerd, komt dat de akoetische eigenschappen ten goede.

Zowel onze engineers als monteurs kennen het product uitermate goed. Sterker nog; ze zijn ambassadeur! Ri-Acoustic is namelijk 'makkelijk' en snel te verwerken, zorgt voor een fraai eindresultaat én een tevreden eindgebruiker. Kwakman pastte Ri-Acoustic al toe in tientallen aansprekende projecten van gerenomeerde opdrachtgevers.

Ri-Acoustic toepassen in uw project? Kwakman denkt graag in een vroeg stadium met u mee.

Meer weten over Ri-Acoustic?

Neem dan vrijblijvend eens contact op met één van deze mannen. Ze vertellen er graag over.

Alle bedrijven
Over Kwakman Groep
Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092
Will Jonk
Will Jonk Technisch directeur 06-17546650