Houtwolcement

Houtwolcement (HWC) is een fraaie en uiterst duurzame afwerking voor zowel wanden als plafonds, met geweldige brandwerende, akoestische en isolerende prestaties. Kwakman beschikt over tientallen jaren praktijkervaring in het adviseren over en verwerken van HWC-panelen.

Houtwolcement is een natuurproduct met uitstekende eigenschappen op het gebied van brandveiligheid, thermische isolatie en akoestiek. Daarom kiezen we vaak voor HWC in bijvoorbeeld zwembaden, sporthallen, concertzalen en parkeergarages. Maar ook in kantoren, scholen, zorginstellingen, muziekstudio’s en industriële omgevingen ziet u deze multifunctionele oplossing vaak terug.

Kwakman adviseert u graag over esthetische uitvoering en technische mogelijkheden.

Uitvoering & Verwerking

Mooi en praktisch
HWC-panelen zijn er in verschillende formaten, diktes en kleuren. Bovendien zijn er diverse esthetische deklagen met verschillende vezelbreedtes verkrijgbaar, waardoor er een andere uitstraling ontstaat. Extra afwerking na montage is dus niet nodig. Eenvoudig te verwerken, makkelijk te onderhouden.

Cradle tot cradle
Houtwolcement wordt gemaakt van een natuurlijk bindmiddel en dunne houtvezels van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. De HWC-platen zijn vochtbestendig, rotten of schimmelen niet. Ze zijn 100% recyclebaar én meermaals over te schilderen, zonder verlies van akoestische eigenschappen.

Geluid & Klimaat

Thermisch isolerend
Houtwolcement slaat warmte makkelijk op en staat deze geleidelijk weer af. Zo vormt het een ademende buffer tussen buiten- en binnenklimaat. Tevens heeft de plaat een bijzonder vochtregulerend vermogen. Daarom zijn HWC-platen uitermate geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.

Ongehoorde akoestiek 
Houtwolcement heeft uitstekende akoestische eigenschappen. De open structuur van de houtwolvezels zorgt voor een uitmuntende geluidsabsorptie, waardoor galmtijden flink worden verkort. Mede daarom worden HWC-panelen vaak toegepast in sporthallen, zwembaden en concertzalen.

Grootste voordelen

  • Uitstekende thermische isolatie 
  • Uitmuntende geluidsabsorptie
  • Vocht- en schimmelwerend
  • Hoge brandwerendheid
  • Eenvoudig bewerk- en verwerkbaar 
  • Onderhoudsvrij en -vriendelijk
  • Duurzaam en recyclebaar
  • Esthetisch verantwoord

Meer weten over houtwolcement?

Neem vrijblijvend eens contact op met deze mannen van Kwakman Afbouw Volendam B.V.

Alle bedrijven
Over Kwakman Groep
Tom Jonk
Tom Jonk Bedrijfsleider 06-30367092
Will Jonk
Will Jonk Technisch directeur 06-17546650